TREBALL I DISCAPACITAT


Després de la publicació per part del SEPE de l’informe “Mercado de trabajo de la Personas con Discapacidad 2016” a nivell estatal volem destacar algunes conclusions que extreu l’estudi.

  • Segons el INE hi ha a Espanya 1.335.100 persones amb edat entre 16 i 64 anys que tenen el certificat de discapacitat. Aquesta xifra és el 4,4 % de la població en edat de treballar.
  • L’any 2015 el número de contractes de persones amb discapacitat va ser de 243.000 contractes que supossen un 1,31% del total de contractes. És un dels anys on hi hagut una més forta contractació de la discapacitat.
  • A nivell de contractació per sexe hi ha una gran desigualtat ja que el 61 % correspon a homes i el 39 % a dones. A diferència de les persones sense discapacitat que és un 56 % per homes i un 44 % a dones.
  • El 60 % de les persones amb discapacitat tenen un nivell formatiu d’Educació Secundària obligatòria.
  • Les persones apuntades més de dotze mesos en les oficines de treball, els anomenats aturades de llarga durada, són el 59% en el cas de les persones amb discapacitat i del 43 % en el cas de les persones sense discapacitat.

Les persones que tracten en la nostra fundació solen tenir un gran de discapacitat més gran de 45 % apropant-se al valor de 66 % i tal com indica la següent gràfica tenen més dificultat d’accedir al món laboral.

Podeu veure també publicat en el segre un resum de dades [+]

Més informació:
INFORME DEL MERCADO DE TRABAJO PARA PERSONAS CON DISCAPACIDAD

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.