TREBALL I DISCAPACITAT


Després de la publicació per part del SEPE de l’informe “Mercado de trabajo de la Personas con Discapacidad 2016” a nivell estatal volem destacar algunes conclusions que extreu l’estudi.

  • Segons el INE hi ha a Espanya 1.335.100 persones amb edat entre 16 i 64 anys que tenen el certificat de discapacitat. Aquesta xifra és el 4,4 % de la població en edat de treballar.
  • L’any 2015 el número de contractes de persones amb discapacitat va ser de 243.000 contractes que supossen un 1,31% del total de contractes. És un dels anys on hi hagut una més forta contractació de la discapacitat.
  • A nivell de contractació per sexe hi ha una gran desigualtat ja que el 61 % correspon a homes i el 39 % a dones. A diferència de les persones sense discapacitat que és un 56 % per homes i un 44 % a dones.
  • El 60 % de les persones amb discapacitat tenen un nivell formatiu d’Educació Secundària obligatòria.
  • Les persones apuntades més de dotze mesos en les oficines de treball, els anomenats aturades de llarga durada, són el 59% en el cas de les persones amb discapacitat i del 43 % en el cas de les persones sense discapacitat.

Les persones que tracten en la nostra fundació solen tenir un gran de discapacitat més gran de 45 % apropant-se al valor de 66 % i tal com indica la següent gràfica tenen més dificultat d’accedir al món laboral.

Podeu veure també publicat en el segre un resum de dades [+]

Més informació:
INFORME DEL MERCADO DE TRABAJO PARA PERSONAS CON DISCAPACIDAD

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.