ATUR JUVENILEn la nostra cel·lebració dels 15 anys de la Fundació hem decidit iniciar una sèrie d’articles sobre la nostra acció social. El primer “post-it” tracta sobre l’atur juvenil, una lacra per la nostra societat.

Us possem algunes noticies que donen algunes dades.

  • Els joves d’avui cobren menys i tenen més atur…. [+]
  • L’atur juvenil continua creixent a nivell mundial, segons l’OIT…[+]
  • La taxa d’atur juvenil cau 5,5 punts el 2015, fins al 46,2%, segons l’EPA [+]

En aquestes notícies es veu que el problema de l’atur juvenil és una dels problemes més greus de la nostra societat. És cert que com a resultat de la millora econòmica, les ajudes plantejades des de l’administració, la creació de programes específiques, etc … han fet que l’índex d’atur hagi baixat una mica però encara són xifres molt altes i que indiquen que queda molt camí per fer.

Fruït d’aquesta realitat des de la fundació hem decidit ajudar a mitigar aquesta realitat i fer-ho en aquells joves que pateixen una malaltia mental. És per aquest motiu que hem començat a incoporar en la nostra acció social programes com el SIOAS de l’any 2015 i 2016, alguns dels programes de garantia juvenil com la contractació o el programa integrals, a la vegada que hem reforçat la contractació de persones menors de 30 anys.

Donarem algunes dades sobre la nostra contribució a l’atur juvenil. En el nostre Centre Especial de Treball hem donat d’alta els valors que indica la següent gràfica:

Des del prelaboral hem atés durant aquest temps ha estat el que reflexa la següent gràfica.

Esperem que entre tots siguem capaços de donar la volta a l’atur juvenil i que podem reduir aquesta lacra que es per la nostra societat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.